תעודת בגרות


תאריך: 10/01/00 04:25
מאת: עלמה
נושא: חשיבותה של הבגרות

אני חושבת שבחברה שלנו היום מתייחסים ברצינות ובקשיחות גדולה מידי אל תעודת בגרות
אין ספק שזה דבר חשוב ביותר עם השלכות על החיים אבל בכל זאת יש מקומות עבודה שלא יתנו לך לדרוך אצלם אם אין לך בגרות והכוונה למקומות שאין קשר ביניהם ללימודים
יש מקומות וקורסים שלא יתנו לך לדרוך אצלם גם אם אתה יכול להיות התלמיד הטוב ביותר שם
לדעתי הבגרות היא יותר מכשילה מאשר עוזרת אצל הרבה וגם אצלי
הייתי מאוד רוצה לדעת מה אתם חושבים


תאריך: 10/01/00 07:33
מאת: אינה
נושא: תראי.. הבגרות בכלל לא עוזרת.. אבל

העניין הוא כזה. בגרות מסבירה עד כמה את מותאמת לתוכנית הנוכחית של משרד החינוך והכוונה היא לא לחומר הנלמד אלא הדרך שלך ללמוד. בדיוק כמו הטכניון שמלמד אותך דברים שלעולם לא תצטרכי אבל הוא מלמד אותך ללמוד בתנאים קשים ולחוצים מאוד. גם בעבודה נאלצים ללמוד ולעשות דברים שלא תמיד אוהבים.

כמובן שאם היחס היה אישי יותר לכל תלמיד היה טוב יותר. לדוגמה אני לא הייתי מקבלת 70 בלשון למרות שאין לי שגיאות כתיב מאז שאני זוכרת את עצמי, והכוונה היא שאין לי בכלל. המטרה היא לא להראות עד כמה את יודעת לשון אלא כמה טוב יודעת לשנן כללים.

רק כמה מחשבות....

אינה.


תאריך: 10/01/00 07:41
מאת: חנן
נושא: הבגרות - רעה חולה

עלמה, הנזק שעושה הבגרות הוא הרבה יותר גדול. הבגרות היא הסד שמקבע את מערכת החינוך ומשתק כל ניסיון לשינוי.

צריך להבין: הבגרות היא השוט הכבד ביותר שיש למערכת כאמצעי לשליטה. היא כלי שמאפשר למערכת אפילו לגייס את הבית לתמיכה כנגד הילד שבוחר לא ללמוד ברגע נתון.

הבגרות הופכת את בתי הספר לבתי חרושת לציונים.

ישנם כמה ניסיונות להציע אלטרנטיבות לבגרות הממוסדת.

יש פרוייקט שפתח דלת בפני בתי ספר שהיו מעוניינים להציע מסלול הערכה חלופי משלהם. עד כמה שאני יודע זה מוצלח מאד, אבל מחייב את בתי הספר להשקעה מרובה בפיתוח תוכנית חילופית כזאת.

הייתי קרוב אצל אחד - קריית החינוך בשער הנגב. מי שרוצה פרטים - יכול לפנות אליהם או שיגיב כאן ואבקש את מנהל בית הספר - ארהלה להגיב כאן.

תוכנית חילופית אחרת שנראית יופי היא מדיניות הדלת הפתוחה של האוניברסיטה הפתוחה שמאפשרת רישום לשנה ראשונה ללא פסיכומטרי ועם כל ממוצע בגרות.

עוד תוכנית ותיקה היא המכינות במכללות, וכמובן בתי הספר האקסטרנים.

דבר אחד ברור לי. הלחץ הוא הרסני לחלק מהילדים, הלמידה איננה למידה, אי אפשר לעשות שום פעילות של שינוי בתיכונים...

מחיר יקר, ללא ספק.

מה שעוד אפשר לעשות היא להתבגר לפני שניגשים לבחינות. אפשר לעשות את הבחינות גם אחרי הצבא ואז הכל נראה אחרת... מוטיבציה אחרת, כושר התמדה אחר, אפילו יכולת הבנה יותר טובה.

לכן, מי שמרגיש שאחר את הרכבת - אף פעם לא מאוחר.

חנן


תאריך: 11/01/00 03:05
מאת: רינהיצחקי
נושא: הפחדות וקצת מהמציאות הקשה

שלום עלמה! את כותבת את כל המוסכמות שמספרים על מעלותיה של תעודת הבגרות אז בעצם, היום כבר צריך תואר ראשון B.A בשביל להיות מזכירה. אבל.... מי אמר לוותר על בגרות? תעשי משהו בכיוון שאת באמת מתעניינת ובקצב שלך. וגם תלוי באומץ שלך לקחת סיכון. לא מוכרחים לעזוב את בית-הספר למרות ש... וגם אפשר לעשות בגרות בעוד שנה או שנתיים אולי אז תסתדרי עם זה.


תאריך: 11/01/00 04:31
מאת: עלמה
נושא: רינה שלום

אף פעם לא אמרתי שאני לא רוצה לעשות בגרות אבל בגלל המציאות שהכריחה כנראה אני אשלים עם העובדה שלא תהיה לי בגרות


תאריך: 12/01/00 00:25
מאת: יונת
נושא: תחליפים לתעודת בגרות

שלום עלמה,

אפתח ואומר שאין לי תעודת בגרות, אבל יש לי תואר ראשון (במתמטיקה) ומקצוע מבוקש (מתכנתת). אני מכירה לא מעט אנשים אחרים חסרי תעודת בגרות שהצליחו לא רע בחיים. בזמן שהם לא בזבזו בבית ספר, הם עשו דברים אחרים שהעידו על היכולת שלהם, וכך הם לא נזקקו לתעודת בגרות.

הנה כמה דוגמאות:

1. ידיד שלי עזב את בית הספר באמצע כתה י' כשההכנסה שלו עברה את זו של אביו. כיום יש לו חברת ייעוץ בתכנות.

2. קרובה שלי עזבה בסוף כיתה י' בשביל לנגן בחליל באופן מקצועי. מאוחר יותר היא למדה מוסיקה באקדמיה. אחר כך, מסיבות בריאות, עשתה שינוי קריירה, למדה מנהל עסקים, וכיום היא שותפה בחברה שהיא עזרה להקים.

3. מכר שלי עזב את בית ספר משעמום, הלך לשחק בבורסה ובאינטרנט. אח"כ הוא עבד בכמה חברות אינטרנט, וכיום הוא עסוק בהקמת חברת השקעות.

אני בטוחה שיש דברים שאת אוהבת לעשות, דברים שאת טובה בהם. את יכולה פשוט להתחיל לעשות אותם, גם בחינם, וזה יעזור לך להגיע לבגרות אמיתית, ולא רק לתעודה.

יתכן שיעניין אותך לקרוא את "מדריך שחרור הנוער" (באנגלית):
The Teenage Liberation Handbook: How to Quit School and Get a Real Life and Education


תאריך: 22/01/00 22:59
מאת: יוסי
נושא: לאינה, קצת (הרבה) באיחור אבל

מתוך סקרנות עברתי על הודעות ישנות בפורום וניתקלתי בהודעתך לגבי שיחותיך עם המנהל והמנהלת. מכיוון שקראתי בצורה מקרית לא ידוע לי לאן התגלגלו הדברים., להלן סיפור קצר (שדווקא בימים אלו קצת פחות משעשע) שלא יכולתי לא להזכר בו. לפני כמה עשורים הגיע להרצות בבית הספר הריאלי בחיפה מפקד חיל האוויר דאז האלוף עייזר ויצמן. בתחילת ההרצאה פתח המנהל במילים: הרשו לי להציג את בוגרינו, מפקד חיל האוויר, האלוף עייזר ויצמן. ויצמן, שכידוע בימים האחרונים שותק לראשונה בחייו, עלה לבמה ואמר: "תרשה לי לתקן אותך, אני לא בוגר של בית הספר, זרקת אותי בשביעית".......


תאריך: 23/01/00 02:24
מאת: יעל
נושא: לאינה לילה טוב

תרשי לי להוסיף עידוד...
מהכיתה שלי בתיכון 5 מתוך 32 השלימו בגרות. כשאני בוחנת מי הגיע לאן ובאלו נסיבות - לא הבגרות קבעה ורוב האנשים מצאו את מקומם המכובד בחיים במגוון רחב של עיסוקים, מי במקצועות מעשיים כמו חשמלאי או אלקטרונאי ומי כמנהל שיווק בעיתון גדול, מעצבים ומתכננים, רפואה משלימה, חינוך, פסיכולוגיה, קולנוע ועוד.
אבל כולם עבדו קשה...
אז בהצלחה!!!
יעל


תאריך: 23/01/00 01:58
מאת: יונת
נושא: מזל טוב ובהצלחה!

וגם קצת מידע שאולי יועיל:

דפדפתי אחורה וראיתי שאולי תפני ללמוד בטכניון. אני ממליצה לא לחכות עד שתשלימי בגרויות, כי אפשר להתחיל ללמוד בטכניון בלי בגרות (וגם באוניברסיטת תל-אביב, באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת חיפה). אני למדתי בטכניון בלי בגרות (עם התחייבות להשלים בגרות אקסטרנית עד סוף התואר) ואחר-כך עברתי לאוניברסיטת תל-אביב, שם ויתרו לי על הדרישה לתעודת בגרות (ולעוד כמה אנשים שאני מכירה).

המנהלת שלך לא מתמצאת בעולם האקדמיה כנראה: יש המון אנשים שלומדים באוניברסיטה ללא תעודת בגרות בכלל או עם בגרות אקסטרנית. מה שכן נדרש בדרך כלל הוא ציון פסיכומטרי. לכל האוניברסיטאות הגדולות יש תוכניות מסודרות במסגרתן לומדים תיכוניסטים ומקבלים קרדיט אקדמי.

ודבר נוסף שאת ודאי כבר יודעת: לא צריך תואר אקדמי או תעודת בגרות בשביל ללמוד מקצוע ולמצוא עבודה. במיוחד בתחום האינטרנט, מחפשים כישורים ולא תעודות.

אם את מעוניינת, את מוזמנת ליצור איתי קשר ישיר לייעוץ בענייני לימודים ועבודה (אשמח לקשר אותך אם אנשים בחברות פיתוח תוכנה או אינטרנט), לאוזן קשבת, או סתם לשמוע דעה מאוד מאוד תומכת.

תעשי חיים!


תאריך: 03/05/00 14:03
מאת: אינה
נושא: אם אפשר לקחת את שאלתך לכיוון קצת אחר

זה מה שבעצם מפחיד אותי בחינוך ביתי ובלא לשלוח ילדים לבי"ס בכלל - אם הם ירצו להתקבל למוסדות להשכלה גבוהה יהיה להם המון חומר להשלים.


תאריך: 05/05/00 14:53
מאת: רונן
נושא: מה פתאום???

למדתי בתיכון מה שניתן לכנות פיסיקלית מורחבת - 27 או 29 יחידות בגרות - מתימטיקה, פיסיקה, מחשבים, אנגלית, כימייה ועוד כל מיני...

למדתי אווירונאוטיקה.

בשבועיים הראשונים, למדתי במתימטיקה, בפיסיקה ובכימייה כל מה שלמדתי בתיכון, בשלוש שנים.

ואז התחילו הלימודים הרציניים באמת.

מה היה קורה אם לא הייתי לומד תיכון?

כלום!!!


תאריך: 04/05/00 00:47
מאת: יונת
נושא: תלוי

יש הרבה תחומים בהם החומר שלומדים בבית ספר לא ממש דרוש ללימודים באוניברסיטה: פילוסופיה, פסיכולוגיה, משפטים, חינוך(!) ועוד. גם במתמטיקה אפשר ללמוד חומר יפה ומתקדם בלי לשלוט במה שמלמדים בבי"ס, אם כי תוכנית הלימודים במתמטיקה באוניברסיטה כן מסתמכת על מה שלומדים בבי"ס.


גם באתר "באופן טבעי" יש דיון מעניין בנושא תעודת בגרות.

לדף הראשי